Afval

Voor particulieren en professionelen

Op zoek naar een geschikte locatie om uw afval te storten?

Doe zoals reeds vele anderen en maak gebruik van onze diensten om uw voorgesorteerd of gemengd afval te storten in ons erkend recyclagecentrum en draag zo uw steentje bij aan het milieu. Wij bieden de beste service voor uw bouw- en sloopafval (steenpuin en betonpuin, hout, plastiek, gemengd afval, groen afval, ...)

Op onze sorteer- en recyclagepark in Wetteren kan u ook als particulier terecht voor het storten van verschillende soorten afval. Dit kan elke werkdag, zonder afspraak, van 7 tot 19 uur en op zaterdag van 8 tot 15 uur.

Bij het binnenrijden van het containerpark wegen wij uw voertuig en/of aanhangwagen op de geijkte weegbrug. Hierna kan u lossen in onze loods, dit zonder wachttijden. Onze werknemers staan u hierbij met plezier bij met nodige raad én helpende handen. Na het lossen wordt u terug gewogen en kan u afrekenen op het bureel.
Het enige waarvoor u betaalt is het gestorte afval.

01

Gemengd afval

Gemengd afval is de verzameling van afval dat allerlei soorten materialen bevat. Het is in de volksmond beter bekend als ‘grof vuil’. Al het niet-gevaarlijk materiaal dat bijvoorbeeld tijdens de opruiming of verbouwing van een woning weg mag, hoort in principe tot deze categorie.

En zoals de benaming al verklapt: het geeft niet dat alles door elkaar gemengd zit. Die prehistorische kast van uw schoonmoeder én die antieken vaas werk je in één stap weg. Handig toch? Alle stukken die te groot zijn voor de traditionele huisvuilophaling kunt u wegvoeren naar ons recyclagepark in Wetteren.

Wat mag er in gemengd afval? Puin, hout, zand, beton, folie, plastic, papier, karton, ijzer, metaal, textiel, schroot, harde kunststof, gips, glas

Wat mag er niet bij gemengd afval? De materialen die schadelijke stoffen vrijgeven bij de verbranding mogen niet in deze container: Verf, asbest, witgoed

02

Steenpuin

Grote renovatiewerken in het vooruitzicht? Het uitbreken van vloeren, renoveren van uw dak of het slopen van een muur brengt heel wat afval met zich mee zoals betonstukken, bakstenen, dakpannen, vloertegels, porselein, servies en ander steenafval. Dit kunt u allemaal kwijt bij ons in het recyclagecentrum in Wetteren onder het afval steenpuin.

Hou er rekening mee dat bij het afbreken van gebouwen ook ander afval vrijkomt zoals hout, gewapend beton en ijzer. Deze materialen behoren niet tot steenpuin en beton en moeten apart gesorteerd worden. Wens je geen aparte afzetcontainer voor deze materialen te huren, dan neem je best een afvalcontainer voor gemengd bouwafval. Hier dient u geen rekening te houden met sorteren en verlopen de werken nog vlotter.

Wat mag er in steenpuin? Beton, cement, steenslag, bakstenen, dakpannen, vloeren, wit zand en rijnzand, stenen bloempotten.

Wat mag er niet bij steenpuin? Glas, aarde, asbest, asfalt, Ytong, keramiek, gipsplaten, verpakkingsmateriaal, porseleinen gootstenen, wc-pottenborden en tassen

03

Grond & steen

Afval van grond en stenen komt vrij wanneer u grote grond- of graafwerken plant rondom uw woning. Denk maar aan graafwerken zoals het uitgraven van opritten of funderingen. Alsook bij diverse tuinwerkzaamheden. Deze afvalstroom bestaat uit een combinatie van propere grond met daarin stenen. Naast aarde, zand en stenen mogen ook stabilisé en asfalt zonder teer in deze afvalcontainer geworpen worden. Let echter wel op met gewapend beton. Hierin zit ijzer verwerkt en dit behoort niet tot deze categorie.

Wat mag er bij grond en stenen? Puin, zand ,beton, grond, tegels, stabilisé, (bak)stenen

Wat mag er niet bij grondafval? Ijzer, Ytong, asbest, eterniet, kleigrond, cellenbeton, gewapend beton, boomstronken en –wortels, vervuilde grond met gevaarlijke stoffen

04

Hout

Met grote afbraakwerken in het vooruitzicht is een houtafval onvermijdelijk. Bent u niet zeker of u uw houtafval mag storten waar nog andere materialen aanhangen zoals verf of scharnieren? Contacteer ons en we bekijken samen welke opties het best voldoet aan uw noden.

Wat er bij houtafval mag: paletten, MDF-platen, vloerplanken, houten palen, spaanderplaten

Wat er niet in mag: glas, beton, stenen, eterniet

05

Tuin & groenafval

Groene vingers en vaak terug te vinden in de tuin? Dan weet u zonder twijfel hoeveel tuinafval er vrijkomt na een dagje snoeien! Een container voor groenafval komt zonder twijfel van pas bij die volgende onderhoudsbeurt of de (her)aanleg van je tuin.

Wat er in bij groenafval mag: riet, gras; takken, planten, bloemen, struiken, bladeren, snoeihout, haagscheersel, kleine struiken

De materialen die er niet in mogen: hout, grond; stenen, vervuilde grond