Containerverhuur

Voor particulieren en professionelen

Containerdienst door Wetters sorteer- en recyclagebedrijf.

Wij voorzien u van containers voor de regio’s Wetteren, Erpe-Mere, Lede, Wichelen, Aalst of Melle. Bestel je container en we leveren hem één dag later ter plaatse. In uitzonderlijk dringende gevallen leveren we uw container nog de dag zelf op de gewenste locatie. Onze troef is een snelle en correcte service met daarbovenop een vlotte bereikbaarheid. Wenst u uw container op de openbare weg te plaatsen, dan vraagt u een vergunning aan bij uw gemeente. Komt hij in een betalende parkeerzone, dan kan u terecht bij de dienst verkeersbelemmeringen van de lokale politie. Zorg er daarnaast ook voor dat u de juiste signalisatieborden plaatst.

Gemengd afval

Een container voor gemengd afval nodig? Gemengd afval is de verzameling van afval dat allerlei soorten materialen bevat. Het is in de volksmond beter bekend als ‘grof vuil’. Al het niet-gevaarlijk materiaal dat bijvoorbeeld tijdens de opruiming of verbouwing van een woning weg mag, hoort in principe tot deze categorie. Als u van alle soorten afval een beetje hebt zoals grof huisvuil of grofvuil, maar niet voldoende om afzonderlijke containers te vullen, dan is een container voor gemengd afval ideaal.

En zoals de benaming al verklapt: het geeft niet dat alles door elkaar gemengd zit. Die prehistorische kast van uw schoonmoeder én die antieken vaas werk je in één stap weg. Handig toch? Alle stukken die te groot zijn voor de traditionele huisvuilophaling gooit in onze container en laat u wegvoeren naar ons recyclagepark in Wetteren.

Wat mag er in de container voor gemengd afval?

puin
hout
zand
beton
folie
plastic
papier
karton
ijzer
metaal
textiel
schroot
harde kunststof
gips
glas

Wat mag er niet in?

verf
asbest
witgoed

Steenpuin

Grote renovatiewerken in het vooruitzicht? Dan is een container huren voor steenpuin onmisbaar. Het uitbreken van vloeren, renoveren van uw dak of het slopen van een muur brengt heel wat afval met zich mee zoals betonstukken, bakstenen, dakpannen, vloertegels, porselein, servies en ander steenafval. Dit hoort allemaal in een container voor steenpuin.

Hou er rekening mee dat bij het afbreken van gebouwen ook ander afval vrijkomt zoals hout, gewapend beton en ijzer. Deze materialen behoren niet tot steenpuin en moeten apart gesorteerd worden. Wens je geen aparte afzetcontainer voor deze materialen te huren, dan neem je best een afvalcontainer voor gemengd bouwafval. Hier dien je geen rekening te houden met sorteren en verlopen de werken nog vlotter. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij stellen je graag bij de keuze van de juiste container.

Wat mag er in een container voor steenpuin?

beton
cement
steenslag
bakstenen
dakpannen
vloeren
wit zand en rijnzand
stenen bloempotten

Wat mag er niet in?

glas
aarde
asbest
asfalt
Ytong
keramiek
gipsplaten
verpakkingsmateriaal
porseleinen borden, tassen, gootstenen of wc-potten

Grond & stenen

Een container voor grond en stenen komt van pas wanneer u grote grond- of graafwerken pland rondom uw woning. Denk maar aan graafwerken zoals het uitgraven van opritten of funderingen. Alsook bij diverse tuinwerkzaamheden. Deze afvalstroom bestaat uit een combinatie van propere grond met daarin stenen. Naast aarde, zand en stenen mag ook stabilisé in deze afvalcontainer geworpen worden. Let echter wel op met gewapend beton. Hierin zit ijzer verwerkt en dit behoort niet tot deze afvalcontainer.

Wat mag er in een container voor grond en stenen?

puin
zand
beton
grond
graszoden
tegels
stabilisé
(bak)stenen

Wat mag er niet in?

ytong
asbest
eterniet
kleigrond
cellenbeton
gewapend beton
vervuilde grond met gevaarlijke stoffen

Hout

Met grote afbraakwerken in het vooruitzicht is een houtafvalcontainer een echte aanrader. Bent u niet zeker of u uw houtafval mag storten waar nog andere materialen aanhangen zoals verf of scharnieren? Contacteer ons en we bekijken samen welke container het best voldoet aan uw noden.

Wat er in je houtafval container mag

Paletten
MDF-platen
vloerplanken
houten palen
spaanderplaten

Wat mag er niet in?

Glas
beton
stenen
eterniet

Tuin en groenafval

Groene vingers en vaak terug te vinden in de tuin? Dan weet u zonder twijfel hoeveel tuinafval er vrijkomt na een dagje snoeien! Een container voor groenafval komt zonder twijfel van pas bij die volgende onderhoudsbeurt of de (her)aanleg van je tuin.

Wat er in je container voor groenafval mag

riet
gras
takken
planten
bloemen
struiken
wortels van grote bomen en struiken
bladeren
snoeihout
haagscheersel
kleine struiken

Wat mag er niet in?

hout
grond, stenen
vervuilde grond